Tjenare!


Tobbe heter jag, jag fick mitt intresse för att rita och teckna redan som liten, mycket tack vare min far som var extremt duktig på att just rita & teckna.

Intresset för just tatueringar fick jag nog också som liten, men jag hade dock aldrig räknat med att utföra denna konst på andra.

Lite av en slump kom jag in som lärling på en studio i Jönköping runt -02. Vid denna tidpunkt sa de på Arbetsförmedlingen att det där med tatueringar det är ”bara en fluga”, så de tyckte inte det var något att satsa på. Jag blev mer eller mindre övertalad att börja jobba på en lackverkstad istället. Vilket jag gjorde några år innan jag tog upp tatueringsyrket igen.

I januari -08 hittade jag lokalen som jag jobbar i än idag. Det var mycket att renovera och få ordning på innan jag kunde välkomna mina kunder och slå upp portarna. Jag ville att alla skulle känna sig välkomna hit, gammal som ung. I april -08 slog jag upp portarna till Get Some Tattoo och har sedan dess skapat levande konst.

Jag kände redan från början att tatueraryrket var något jag ville satsa på seriöst. Så jag ansökte & blev medlem i organisationen Sveriges Registrerade Tatuerare (SRT) redan från början. SRT är en organisation med både höga krav & mål.


Jag har även gått kurser i arbetsplatshygien, bashygien, steriliseringsteknik, egenkontroll och färglagstiftning.
Jag lärde mig att pierca -10 och utför sedan dess de vanligaste piercingarna.

 2010 köpte jag även in en laser för borttagning /blekning av tatueringar.
Främsta anledningen till att jag köpte in en laser är att ibland går folk till så kallade ”hemmatatuerare” & resultatet blev inte alls som man tänkt sig. För att göra en cover-up på vissa motiv så underlättar det om man bleker den gamla tatueringen först.

2018 godkände Hantverksrådet att tatueringsyrket ska klassas som ett hantverk, så från och med -18 kan man ansöka om att få ett yrkesbevis (ett så kallat gesällbrev) som visar att man kan yrket genom att utföra teoretiska och praktiska prov. Jag fick mitt gesällbrev i september -18


 

Hemsida av Webbolo